Zetmelen voor vleesvervangers
vleesvervangers
Emsland Group is een innovatieve producent van grondstoffen zoals eiwitten, vezels, zetmelen en gedroogde Aardappelproducten. Deze producten vormen de basis voor plantaardige vleesalternatieven. Onze producten kunnen u helpen de textuureigenschappen, stevigheid, malsheid, productbinding en sappigheid van uw producten te verbeteren.
Erwtenproteïne-isolaat
Erwtenproteïne-isolaten zijn een goede basis voor de productie van vleesalternatieven. Ze maken het mogelijk om vezelachtige/vleesachtige texturen te creëren en vormen daarmee het belangrijkste bestanddeel van vleesvervangers. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor eiwitverrijking, zodat vleesalternatieven met een vergelijkbaar eiwitgehalte als vlees kunnen worden geproduceerd. Ons erwtenproteïne-isolaat heeft ook de volgende eigenschappen: geen belangrijk allergeen, koosjer- en halal-gecertificeerd en niet-ggo.
Zetmeel
Zetmeel kan worden gebruikt voor productbinding of om de productvastheid van vleesalternatieven aan te passen. Emsland Group produceert zowel erwtenzetmeel als aardappelzetmeel en waxy-aardappelzetmeel. Deze worden aangeboden in native, clean label of gewijzigde vorm, zodat we oplossingen kunnen bieden voor een breed scala aan toepassingen. Met onze producten kunnen producteigenschappen worden geoptimaliseerd en kan een verbetering van de processtabiliteit worden bereikt. Eigenschappen en functionaliteiten van zetmelen: ze veranderen de sterkte van de gelvorming, kunnen zorgen voor warmte- en afschuifstabiliteit in het productieproces, zorgen voor vries-dooistabiliteit, voorkomen synaerese en geven emulgering in het product.
Erwten- en aardappelvezels
Erwten- en aardappelvezels zijn door hun hoge water- en oliebindend vermogen zeer geschikt voor gebruik in vleesalternatieven om de textuur positief te beïnvloeden. Ze kunnen zowel worden gebruikt in voorlopers zoals TVP’s (Textured Vegetable Proteins) om de vleesachtige structuur te verbeteren als in eindtoepassingen, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat deze producten bij verhitting betere waterbindende eigenschappen en vormvastheid hebben.
Vezels zorgen voor het binden van productmassa’s en worden voornamelijk gebruikt om vocht in het eindproduct vast te houden na het koken of bakken. Producten in dit segment kunnen worden gecombineerd om een complete basis te vormen voor vleesalternatieven zoals getextureerde plantaardige eiwitten (droge extrudaten) en extrusieproducten met een hoog vochtgehalte (natte extrudaten). Ze kunnen ook worden gebruikt om veganistische ingrediënten te maken, zoals veganistisch elastisch vet en veganistische coatings.
aansluitende producten
waarom kiezen voor de producten van EMfood?
vele opties voor alternatieve productiemethodes
we dragen samen bij aan duurzaamheid voor de wereld
jouw product is onderdeel van een recycle proces