Zetmelen voor snoepgoed

Zetmelen toegepast op de productie
van zoetwaren en suikergoed

Zoetwaren zijn producten die voornamelijk uit suiker of soortgelijke zoetstoffen bestaan. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen zoet gebak en suikerwerk.

Emfood trading biedt tal van productoplossingen die zowel de textuur en het uiterlijk als de helderheid en elasticiteit optimaliseren. Of het nu gaat om stabilisator, emulgator, geleer- of verdikkingsmiddel, met verschillende zetmelen en eiwitten, de Emsland-groep heeft een individuele oplossing beschikbaar. Bijzonder opmerkelijk zijn de uitstekende geleereigenschappen van ons erwtenzetmeel; vanwege het hoge amylosegehalte maakt het de vervanging van Arabische gom en gelatine mogelijk en biedt het de Emfood trading kosteneffectieve alternatieven voor veganistische producten. Op basis van natuurlijke grondstoffen zijn onze modificaties van aardappel- en erwtenzetmeel ook toepasbaar voor de vegan markt.

Kauwgom- en geleiproducten

Gelatine wordt traditioneel gebruikt voor de productie van gom- en geleiproducten, maar kan ook gebruikt worden in combinatie met andere stabilisatoren en geleermiddelen. De textuur kan in deze producten variëren van zacht en kort tot hard elastisch. De producteigenschappen worden daarbij beïnvloed door de keuze en hoeveelheid van de gebruikte grondstoffen. Emfood biedt verschillende gemodificeerde zetmelen voor gebruik in gum & jelly-producten die uitstekende geleer-, textuur- en stabiliserende eigenschappen hebben in winegums, fruitgelei, drop en geëxtrudeerde zoetwaren en die de gewenste textuur, zoals elasticiteit, bereiken.

Hard snoep

Hard snoep omvat harde snoepjes, lolly’s of karamels. Caramel is een beige tot donkerbruine lekkernij gemaakt van variaties van gekarameliseerde suiker, wordt ook bereid in combinatie met smaken en wordt bijvoorbeeld aangetroffen in vullingen, snoep en desserttoepassingen. Harde snoepjes kunnen ook worden bereid uit een combinatie van suiker en geleermiddelen. De gemodificeerde zetmelen van Emfood dragen bij aan een betere verwerking en houdbaarheid.

Luchtige lekkernijen

Deze zoete lekkernijen zijn opgeklopte of luchtige snoepjes met een hoog suikergehalte, glucosestroop, en opklop-, schuim- en/of stabilisatoren evenals smaak. Gelatine wordt standaard vaak gebruikt als opklop-/stabilisatiemiddel. Zetmeel is in dit segment zeer geschikt als deels gelatinevervanger. Zetmeel neemt de geleer- en textuurkenmerken van gelatine over. Door een ander smeltprofiel tussen gelatine en zetmeel zal deels gelatine-vervanging resulteren in beluchte producten met een langere en betere houdbaarheid (vereist in tropische omstandigheden). Zetmeel kan geen schuim maken, daarom is een eiwit nodig. Dit eiwit kan een verminderde hoeveelheid gelatine zijn of een ander schuimvormend eiwit (bij voorkeur plantaardig vanwege de veganistische kwestie). Het uiteindelijke doel is om producten en formuleringen te ontwikkelen voor veganistische koolzuurhoudende producten.

Vullingen

Zoete vullingen kunnen een grote verscheidenheid aan grondstoffen bevatten, evenals geleermiddelen en stabilisatoren zoals pectine, gelatine, zetmeel, alginaten, xanthaangom of guargom. Emfood houdt zowel gemodificeerde zetmelen als Clean Label zetmelen gereed die ook uitstekende functionaliteit en verdikkingseigenschappen hebben tijdens opslag voor zowel koude productie als voor kookprocessen.

Gemodificeerde zoetwaren

Emfood biedt een aantrekkelijk alternatief voor arabische gom op het gebied van gesuikerde zoetwaren. Onze gemodificeerde zetmelen bieden uitstekende eigenschappen op het gebied van hechting en filmvorming, waardoor ongewenste vochtmigratie in de tijk wordt voorkomen.

Kauwsnoepjes

Kauwtabletten zijn ook gebaseerd op suiker en glucosesiroop. Naast deze ingrediënten worden gelatine en vet gebruikt, beide om de textuur en het mondgevoel van de kauwtabletten te verbeteren. Het belangrijkste verschil met de gevormde zoetwarenproducten (zoals eerder genoemd) is de manier van verwerken. Kauwtabletten worden gekenmerkt door een typisch trekstadium tijdens de productie. Tijdens het trekken wordt lucht opgenomen, de heldere suikeroplossing wordt samen met een korte bite troebel of ondoorzichtig. Emfood is in staat om producenten van kauwsnacks te voorzien van een breed scala aan zetmelen. Met deze zetmelen en de jarenlange ervaring op dit gebied is het zelfs mogelijk om vetvrije en gelatinevrije kauwtabletten te produceren.

aansluitende producten

Emden ESH 15

Emden ESH 15

Emden ESH 15

waarom kiezen voor de producten van EMfood?

vele opties voor alternatieve productiemethodes

we dragen samen bij aan duurzaamheid voor de wereld

jouw product is onderdeel van een recycle proces

Contactformulier