voeding
- Natieve en gemodificeerde zetmelen
- Vlokken en granulaten
- Proteïnen
- Vezels
in de volgende toepassingen
iedere toepassing heeft specifieke producteigenschappen
Zetmeel wordt veel gebruikt om ingrediënten te binden, te stabiliseren en in zijn algemeen te verdikken. Voorbeelden zijn soepen, sauzen en vleeswaren. Ook is het mogelijk om met zetmeel het gedrag van geleren en emulgeren te beïnvloeden. Deze eigenschappen worden veel toegepast in producten zoals snoepgoed en vegan kaas.
Onze plantaardige eiwitten zijn goede alternatieven voor vlees. Samen met vezels en zetmeel kan een smaakvol vleesalternatief gemaakt worden in bijvoorbeeld extrusieprocessen. Ook kunnen eiwitten eindproducten verrijken in de bakkerij, of als basis dienen voor sportdranken.
Vezels worden voornamelijk toegepast in producten waar water- en oliebinding is vereist. Denk aan vlees, vleesalternatieven maar ook aan bakkerijproducten. Met zetmeel, eiwitten en vezels is het mogelijk om in grote mate de structuur en textuur van een eindproduct te beïnvloeden.
aardappelproducten
De aardappelproducten die gemaakt worden van vlokken en granulaat variëren van puree en aardappelkroketjes tot snacks en chips. Emfood heeft een groot portfolio aan aardappelvlokken en granulaat om verschillende texturen en structuren te maken.
Onze coatings zorgen voor de gewenste crunchy bite bij frites, maar ook bij vlees en plantaardige vleesproducten. Tevens kunnen ze gluten-vrij gepaneerd worden met aardappelvlokken. Ook levert Emfood aardappelzetmeel voor coatings van borrelnootjes.
waarom kiezen voor Emfood producten?
breed productportfolio
hoge standaard en kwaliteit
van ontwikkeling tot aanlevering