Dairy starches
Zuivelproducten
Zuivelproducten zijn voedingsmiddelen waarvan de ingrediënten voornamelijk uit melk of melkbestanddelen (melkeiwit, melkvet of lactose) bestaan. De wereldmarkt biedt melkproducten in verschillende variaties aan. Dit zijn onder andere melk, droge melkproducten, kaas in verschillende vormen, yoghurt, desserts en droge mixen voor de productie van zuivelproducten. Er worden verschillende geavanceerde methoden toegepast (bijvoorbeeld UHT-proces) voor het produceren van functionele, hoogwaardige zuivelproducten. Er zijn ook grondstoffen nodig die kunnen worden aangepast aan de eisen van deze processen.
Emfood Trading heeft een gediversifieerd portfolio om de producteigenschappen van uw toepassingen te optimaliseren en aan uw behoeften aan te passen. Met behulp van onze speciale zetmelen, eiwitten en vezels kunnen afhankelijk van de toepassing parameters als viscositeit, afschuifstabiliteit, vriesstabiliteit, textuur, mondgevoel en houdbaarheid positief worden beïnvloed.
Via onze producten kunnen processtromen tijdens het fabricageproces worden geregeld, waardoor de productie wordt vereenvoudigd en gestandaardiseerd. Ook voor trends als clean label biedt de Emfood Trading innovatieve oplossingen. Evenzo maken onze producten het voor u mogelijk om melkvrije alternatieven te produceren, die vooral worden geconsumeerd in vegetarische diëten en met lactose-intolerantie. In het in 2014 gebouwde innovatiecentrum ‘Emsland Innovation Germany’ kunnen ook samen met onze klanten onder realistische omstandigheden in de proeffabriek tests worden uitgevoerd. Hiervoor zijn verschillende apparaten beschikbaar, zoals een boiler cooker, screw cooker, homogenizer en UHT-voorziening. Onze experts staan ook graag aan uw zijde om ter plaatse hun expertise ter beschikking te stellen om de productieomstandigheden te verbeteren. Dit maakt het ook mogelijk om u individuele, op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die aan uw eisen voldoen.
Yoghurt en zure melkproducten
Yoghurt en zure melkproducten zijn van nature gefermenteerde producten, die enorm populair zijn bij de consument.
Dit zijn niet alleen naturel en fruityoghurts, maar ook yoghurtproducten zoals dressings, dipsauzen en roomijs.
Tijdens de productie worden ook verschillende processen gebruikt, waarbij onze zetmelen worden gebruikt in verdikkings- en stabilisatiemiddelen om de consistentie, het mondgevoel en de langere houdbaarheid te verbeteren. Dit leidt tot een grotere acceptatie door de consument en verbetert ook producten met een laag vetgehalte.
Met het Emden TVH 15 gemodificeerd tapiocazetmeel biedt de Emfood Trading een zetmeel voor het optimaliseren van textuur, mondgevoel en het verbeterde uiterlijk van yoghurt.
Puddingen en desserts
Emfood Trading biedt verschillende oplossingen voor de verschillende soorten puddingen en desserts die worden aangeboden, zoals gekoelde producten, UHT-verpakkingen en diepvriesdesserts.
Naast gemodificeerde zetmelen kan ons Empure®-productassortiment worden gebruikt en kan het ook worden geclassificeerd als “zetmeel”. Onze veelzijdige productoplossingen helpen u om eigenschappen zoals mondgevoel en textuur aan te passen aan de behoeften van uw klanten.
Bovendien passen onze producten zich aan aan de productieprocessen die u gebruikt, waardoor parameters zoals afschuifstabiliteit, houdbaarheid, premium activa en zuurstabiliteit worden verbeterd.
Het gebruik van onze koudzwellende zetmelen biedt de mogelijkheid om droge mixen te produceren voor instant desserts. Naast gemodificeerde zetmelen bieden wij ook koudzwellende clean label zetmelen aan, die u kunt gebruiken voor een consumentvriendelijke verklaring.
Melkdranken
Emfood Trading heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van oplosbare erwtenvezels op het gebied van aangezuurde melkproducten, zoals yoghurtdranken. Inmiddels werken we intensief aan innovatieve oplossingen om wereldwijd onze oplosbare erwtenvezels te realiseren.
Bevroren voedsel
Met behulp van ons productportfolio kunt u de vriesstabiliteit van uw producten optimaliseren. Het gebruik van onze zetmelen verbetert hun mondgevoel en verlengt de houdbaarheid.
Kaas toepassingen
Kazen worden aangeboden als een breed productassortiment in verschillende vormen. Denk aan geraspte kaas als pizzatopping of voor salades, individueel verpakte kaasplakken, roomkaas, grillkaas en kaassauzen. Ook veganistische alternatieven spelen een steeds grotere rol. Aan deze zeer verschillende artikelen wordt een breed scala aan eisen gesteld. Hiervoor biedt de Emfood Trading u een breed scala aan productoplossingen en mengsels. Door onze verschillende zetmelen en eiwitten te gebruiken, kunt u de prestaties van uw producten optimaliseren, zoals hun raspvermogen, smeerbaarheid, smeltgedrag en bewaarbaarheid, en ze dus aanpassen aan uw individuele behoeften. Ons aardappelzetmeel kan ook worden gebruikt als scheidingsmiddel voor geraspte kaas om een langere houdbaarheid te creëren.
connecting products
why choose the products of EMfood?
many options for alternative production methods
together we contribute to sustainability for the world
Your product is part of a recycling process