Starches for noodles
Zuivelproducten
Zuivelproducten zijn voedingsmiddelen waarvan de ingrediënten voornamelijk uit melk of melkbestanddelen (melkeiwit, melkvet of lactose) bestaan. De wereldmarkt biedt melkproducten in verschillende variaties aan. Dit zijn onder andere melk, droge melkproducten, kaas in verschillende vormen, yoghurt, desserts en droge mixen voor de productie van zuivelproducten. Er worden verschillende geavanceerde methoden toegepast (bijvoorbeeld UHT-proces) voor het produceren van functionele, hoogwaardige zuivelproducten. Er zijn ook grondstoffen nodig die kunnen worden aangepast aan de eisen van deze processen.
Emfood Trading heeft een gediversifieerd portfolio om de producteigenschappen van uw toepassingen te optimaliseren en aan uw behoeften aan te passen. Met behulp van onze speciale zetmelen, eiwitten en vezels kunnen afhankelijk van de toepassing parameters als viscositeit, afschuifstabiliteit, vriesstabiliteit, textuur, mondgevoel en houdbaarheid positief worden beïnvloed.
Via onze producten kunnen processtromen tijdens het fabricageproces worden geregeld, waardoor de productie wordt vereenvoudigd en gestandaardiseerd. Ook voor trends als clean label biedt de Emfood Trading innovatieve oplossingen. Evenzo maken onze producten het voor u mogelijk om melkvrije alternatieven te produceren, die vooral worden geconsumeerd in vegetarische diëten en met lactose-intolerantie. In het in 2014 gebouwde innovatiecentrum ‘Emsland Innovation Germany’ kunnen ook samen met onze klanten onder realistische omstandigheden in de proeffabriek tests worden uitgevoerd. Hiervoor zijn verschillende apparaten beschikbaar, zoals een boiler cooker, screw cooker, homogenizer en UHT-voorziening. Onze experts staan ook graag aan uw zijde om ter plaatse hun expertise ter beschikking te stellen om de productieomstandigheden te verbeteren. Dit maakt het ook mogelijk om u individuele, op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die aan uw eisen voldoen.
Glas noedels
Noodles zijn erg belangrijk, vooral in Azië. Ze zijn het hoofdvoedsel en worden op vrijwel elk moment van de dag gegeten. Zetmeel is een belangrijke grondstof in de noedelindustrie voor de productie van glasnoedels. Door het gebruik van zetmeel uit aardappelen, erwten en tapioca kunnen fabrikanten verschillende soorten noedels op de markt brengen. Emfood Trading werkt voortdurend aan de ontwikkeling van innovatieve, op maat gemaakte producten en aan het optimaliseren van de productkwaliteit om aan de eisen van de moderne consument te voldoen. Met onze producten kunnen uw glasnoedels een unieke textuur bereiken met een verbeterde oppervlaktekwaliteit en consistentie.
Instant noedels
Instantnoedels zijn een typisch halffabrikaat of afgewerkt gerecht dat klaar is om te worden gegeten nadat je kokend water hebt toegevoegd en even hebt laten staan. De tijd die de noedels nodig hebben om het water op te nemen nadat het is toegevoegd totdat ze klaar zijn voor consumptie, is het beslissende criterium voor dit soort noedels. De cruciale factor voor deze functie is een poreuze structuur van de noedels. Door de deeltjesgrootte van het aardappelzetmeel wordt een uitstekende porositeit bereikt. De lage gelatineringstemperatuur en de unieke verdikkingseigenschappen van aardappelzetmeel ondersteunen deze efficiëntie tijdens het stoomproces en zorgen voor een uitstekende flexibiliteit en transparantie in het eindproduct.
Bevroren en gekoelde noedels
Gekookte noedels verliezen al na het bewaren de gewenste textuur/consistentie. De houdbaarheid kan worden verlengd door middel van koeling of snelvriezen. Bevroren noedels worden verkocht aan restaurants waar porties met speciale apparatuur in minder dan een minuut worden geserveerd en geserveerd met een saus. Deze methode is zeer efficiënt en gemakkelijk te gebruiken. Andere toepassingen van gekoelde en diepgevroren noedels zijn kant-en-klare maaltijden uit de koelkast en vriezer.
Het hoge waterretentieniveau en de uitstekende vries-dooistabiliteit van onze Emes®, Emflo® en Emden® gemodificeerde zetmelen verbeteren de textuur, elasticiteit en duurzaamheid van gekoelde en diepgevroren producten en helpen om hun uiterlijk te verbeteren.
Rijstnoedels
In Azië zijn rijstnoedels het tweede hoofdvoedsel na rijst. Ze worden geconsumeerd in combinatie met vlees, groenten en soepen. De verdikkende eigenschappen van rijst en de samenstelling van het zetmeel (verhouding tussen amylose en amylopectine) hebben vooral invloed op de kwaliteit van rijstnoedels. Emfood Trading biedt aardappel-, erwten- en tapiocazetmelen die de sterkte, elasticiteit en het mondgevoel van rijstnoedels optimaliseren en verfijnen.
Pasta
Van pasta wordt traditioneel een deeg gemaakt van tarwebloem en/of griesmeel van durumtarwe vermengd met water of eieren, en vervolgens gevormd en voorzichtig gedroogd. Afhankelijk van de toepassing kan het afgewerkte pastaproduct bijvoorbeeld door de consument worden gekookt of gebakken en als hoofdgerecht worden bereid. Pasta is verkrijgbaar in “verse vorm” en ook als droge pasta in verschillende vormen bij de supermarkt. De fabricagetechnologieën en vereisten voor processen en producten verschillen sterk.
Het productportfolio van Emfood Trading biedt ook zetmelen, vezels, eiwitten, aardappelvlokken en granulaat voor proces- en productstabiliteit, verlenging van de houdbaarheid en verbetering van het uiterlijk. Verder is er een glutenvrij alternatief met uitstekende eigenschappen ontwikkeld dat gebruik maakt van aardappelvlokken, erwteneiwitten en zetmelen.
connecting products
why choose the products of EMfood?
many options for alternative production methods
together we contribute to sustainability for the world
Your product is part of a recycling process