Starches for meat and fish
Vlees, gevogelte, vis & zeevruchten
Belangrijke aspecten van vlees-, gevogelte- en visproducten zijn de kwalitatieve standaardisatie van producteigenschappen zoals textuur, structuur en consistentie. Emfood Trading biedt een verscheidenheid aan producten die stabiliteit creëren in het productieproces op de zeer uiteenlopende gebieden van de vleesproductie.
Omdat het veganistische dieet wereldwijd een steeds belangrijkere rol speelt, richten productontwikkelaars van Emfood Trading hun aandacht steeds meer op ingrediënten voor vleesalternatieven. Hiervoor worden erwten- en aardappelvezels en erwteneiwitten gebruikt.
Verfijnd mager vlees
Het koken van het vlees wordt gebruikt voor het behoud, de verteerbaarheid en het verbeteren van de smaak. Zetmeel en vezels worden voornamelijk gebruikt om de natuurlijke smaak van ham, kip en kalkoen te behouden tijdens de verwerking en om het vocht vast te houden tijdens het proces.
Emfood Trading biedt productoplossingen om de houdbaarheid, malsheid en snijvastheid te verbeteren als het gaat om injecties en mals maken van het vlees.
De producten van Emfood Trading bevorderen het vasthouden van water en de wateropname. Ze verbeteren ook de textuur, kleur en zintuiglijke eigenschappen van gekookte vleesproducten.
Geëmulgeerd vlees
Wateropname kan worden bereikt door aardappelzetmeel te gebruiken. vooral in hotdogs of Frankfurter worstjes. Gewichtsverlies door voedsel, vormveranderingen en vetophopingen worden verminderd, waardoor het eindproduct wordt geoptimaliseerd. Speciale zetmeelproducten van Emfood Trading hebben ook uitstekende stabiliserende eigenschappen bij het invriezen en ontdooien en verbeteren de verwerkingstolerantie van geëmulgeerd vlees.
Gefermenteerde vleesproducten
Voor gefermenteerd vlees, dat wordt gegenereerd door middel van speciale bacteriestammen of enzymen, is een duidelijk gedefinieerd fermentatieproces nodig. De producten van de Emfood Trading verbeteren de smaak, textuur en het snijvermogen van gefermenteerde vleesproducten (bijv. salami).
Vleesmengsels
Aardappelzetmeel, maar ook eiwitten en vezels worden gebruikt als bindmiddel in gehaktballen, hamburgers en kipnuggets. Het gebruik ervan verbetert de consistentie en het eindproduct verliest geen gewicht tijdens verwerking door frituren of koken. Daarnaast verbeteren de producten van Emfood Trading ook de textuur van gebakken en gekookt vlees.
Zeevruchten
Met name in surimi, een voedingsproduct dat is ontworpen om kreeft, schaaldieren en andere schelpdiersoorten te imiteren, worden producten zoals Emes® gebruikt.
Surimi is een stevige massa gehakte vis. Vis wordt tegenwoordig niet meer direct op zee verwerkt, maar gestabiliseerd met bevochtigingsmiddelen en vervolgens ingevroren. De vis wordt verder verwerkt door hem te verpulveren, tot een pasta te vormen en vervolgens te koken. Tijdens het kookproces zorgt Emes® ervoor dat het water goed wordt vastgehouden, waardoor sappigheid, snijvastheid en houdbaarheid wordt bereikt.
connecting products
why choose the products of EMfood?
many options for alternative production methods
together we contribute to sustainability for the world
Your product is part of a recycling process