Starches for bakery

Gebakken goederen

Gebakken goederen zijn voedingsmiddelen die gebakken zijn met granen en/of graanproducten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen brood, klein gebak (bijv. broodjes, pretzels), gebak (bijv. croissants, bladerdeeg) en droog gebak (bijv. peperkoek). Daarnaast worden verschillende vullingen (roomvulling, fruitvulling) en glazuren gebruikt voor gebak. Emfood Trading heeft een gediversifieerd portfolio om de producteigenschappen van de toepassingen van onze klanten te optimaliseren en aan de individuele behoeften te voldoen.

Afhankelijk van de toepassing kunnen met behulp van onze speciale zetmelen, eiwitten en vezels parameters als viscositeit, kruimel, knapperigheid, mondgevoel, smaak, vriesstabiliteit en houdbaarheid positief worden beïnvloed.

Tijdens het fabricageproces kunnen onze producten de processtromen reguleren, waardoor een eenvoudigere, gestandaardiseerde productie mogelijk wordt.

Ook voor trends als Clean Label en glutenvrij gebak heeft Emfood Trading innovatieve oplossingen in huis.

Met behulp van het in 2014 gebouwde Innovation Center ‘Emsland Innovation Germany’ kunnen experimenten nu in eigen beheer worden uitgevoerd bij Emfood Trading. Er zijn verschillende apparaten beschikbaar, zoals mixers en ovens, een rijskast en sheeters.

Onze experts delen ook graag hun kennis ter plaatse met u om verbeteringen door te voeren onder productieomstandigheden.

Hierdoor is het ook mogelijk om u individueel op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die aan uw eisen voldoen.

Brood en broodjes

Voor brood heeft Emfood Trading diverse alternatieven beschikbaar om het eindproduct te optimaliseren. Naast onze Emflake® aardappelvlokken en Emgranule® aardappelkorrels kunnen ook niet-allergene en ggo-vrije vezels worden gebruikt. Deze houden verpakt brood langer vers en verbeteren, naast een verbeterde deegconsistentie, ook de porositeit, kleur, textuur en smaak. Hierdoor kan een optimalisatie van het productieproces worden bereikt.

Cake-, muffin-, brownie- en wafelmixen

Voor producten zoals wafels, muffins en cakes hebben zachtere kruimels de voorkeur. De poriënstructuur varieert van fijn (pondcake) tot grof (wafels) afhankelijk van het soort bakproduct.

In deze gebieden wordt koudzwellend Emjel®-zetmeel gebruikt om de viscositeit en luchtigheid van het deeg te regelen. Hierdoor wordt er meer vocht gebonden wat leidt tot een beter mondgevoel en een langere houdbaarheid. Als Clean Label alternatief kunnen bijvoorbeeld ook Emflake® aardappelvlokken gebruikt worden. Erwtenzetmeel kan worden gebruikt om het bakvolume te vergroten.

Het toevoegen van vezels aan gebakken goederen zoals muffins, verhoogt de viscositeit van het deeg en verbetert de celstructuur van de eindproducten. Met onze Emfix®-producten vervangt u het anders veelgebruikte eigeel en biedt u uw klanten veganistische gebakalternatieven.

connecting products

Emden ESH 15

Emden ESH 15

Emden ESH 15

why choose the products of EMfood?

many options for alternative production methods

together we contribute to sustainability for the world

Your product is part of a recycling process

Contact form