Zetmelen voor soepen en sauzen

Soepen en sauzen

Soepen variëren van vloeistoffen tot dun gepureerde gerechten gemaakt van verschillende ingrediënten die zowel als hoofdgerecht als als aperitief kunnen worden geserveerd. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen heldere en ingedikte soepen. Een kruidenvloeistof tot een romige dikke toevoeging aan warme en koude gerechten wordt een saus genoemd. Op basis van verschillende basissauzen kunnen talloze receptvariaties worden gemaakt. Tegenwoordig worden soepen en sauzen met verschillende processen gemaakt en in verschillende vormen op de markt gebracht. De eisen aan de ingrediënten zijn eveneens variabel. Dit brede assortiment wordt gedekt door producten van Emsfood Trading.

Zo kan een breed spectrum aan textuureigenschappen individueel worden ingesteld in soepen en sauzen. Niet alleen worden verdikkende eigenschappen bereikt, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld zeer romige, gladde of vlezige texturen te fixeren. Emsfood Trading biedt u innovatieve productoplossingen voor diverse toepassingen in soepen en sauzen met de juiste zetmelen, vezels, vlokken en granulaten.

Daarbij dienen trends als Clean Label als leidraad voor onze innovatieafdeling. Zo zijn er met ons Empure® assortiment al veel Clean Label oplossingen voor de volgende toepassingen.

Vloeibare soepen en sauzen

Vloeibare soepen en sauzen zijn producten die op verschillende manieren vers worden bereid en verpakt. Er kunnen verschillende procedures worden gebruikt om de soepen en sauzen houdbaar te maken. Afhankelijk van de gekozen methode worden de gebruikte zetmelen onderworpen aan verschillende uitdagingen. Daarom moet een product dat bijvoorbeeld wordt gebruikt in het UHT-proces, naast hittestabiliteit, een lange houdbaarheid en een hoge functionaliteit hebben. Onze Emden® en Emflo® aardappelzetmeelsoorten zijn hier de juiste keuze.

Soep- en sausconserven

Wat hier wordt bedoeld met conserven zijn volle conserven die een speciale rol spelen bij vloeibare soepen en sauzen. Als gevolg daarvan leidt dit tot een bijzondere uitdaging voor de gebruikte zetmelen. Onze zetmelen hebben tot doel de nodige viscositeit te bereiken tijdens het afvullen van conserven, de warmteoverdracht tijdens de conservering te reguleren en de stabiliteit tijdens opslag te verbeteren. Onze Emes®, Emflo® en Emden® zetmelen zijn hier bijzonder geschikt voor.

Instantsoepen en sauzen

Voor droge mengsels is een goed dispergeerproces vereist. Naast de functionele Emflo® zetmelen biedt Emfood Trading ook Clean Label oplossingen. Een speciaal voor dergelijke toepassingen ontwikkeld Empure®-zetmeel kan zonder klonteren direct in kokend water worden geroerd. Voor instant koude soepen en sauzen zijn verschillende Emjel® zetmelen verkrijgbaar.

Geëmulgeerde soepen en sauzen

Saladedressings, mayonaise of zelfs zuivelsauzen zijn voorbeelden van producten op emulsiebasis. Deze producten hebben zuur-, afschuif- en opslagstabiele zetmelen nodig om een romige consistentie en een goede hydratatie te verkrijgen. Emfood Trading biedt productoplossingen voor zowel warme als koude processen. Het gebruik van onze emulgerende zetmelen biedt ook de mogelijkheid om andere emulgatoren te vervangen of te verminderen.

Soepen en sauzen voor catering­systemen

Soepen en sauzen worden in de horeca af en toe heel lang op temperatuur gehouden. Naast verdikkende en texturerende eigenschappen vereist dit ook een uitstekende hittestabiliteit. Onze Emflo® en Empure® zetmelen voldoen precies aan deze eisen.

aansluitende producten

Emden ESH 15

Emden ESH 15

Emden ESH 15

waarom kiezen voor de producten van EMfood?

vele opties voor alternatieve productiemethodes

we dragen samen bij aan duurzaamheid voor de wereld

jouw product is onderdeel van een recycle proces

Contactformulier